fbpx
header_image
Rezultatele gasite

Capcanele unei constructii in “Regie Proprie” fara Consultant Tehnic

Postat de Daniel on 23 Oct 2016
| 0

Unii dintre Dvs. considera ca este simplu sa construiesti o casa, altii dimpotriva, considera un stres mult prea mare si un efort pe care ar dori sa-l elimine si tocmai de aceea se gandesc sa cumpere o casa deja construita.

Echipa RateLaDezvoltator.ro vine in sprijinul celor dintre Dvs. care nu au timp si experienta suficienta, pentru a urmari o constructie si pentru a se ocupa de toate aspectele legate de deciziile unei constructii, de aprovizionarea cu materiale, de organizarea activitatilor si prioritizarea acestora, astfel incat consturile constructiei sa fie cat mai mici.

Cei care cred ca pot construi o prima casa si nu vor face greseli si vor construi si la cel mai bun pret, SE INSEALA!!!

Capcanele cele mai obisnuite cand construiti sunt legate de echipa sau echipele de muncitori, de materialele alese, de tehnologiile folosite, de sfaturile “meseriasilor” de pe santier, de timpii de realizare, de succesiunea operatiunilor, de numarul de muncitori, de furturi, si de multe alte detalii care fac diferenta de pret, calitate si timp de realizare.

Dupa o experienta de peste 7 ani si multe locuinte realizate, am ajuns sa putem afirma ca o constructie nu mai are secrete pentru noi si ca am reusit sa optimizam costurile de realizare a unei case pe parter, si sa realizam una dintre cele mai ieftine locuinte din Romania.

Sa detaliem cateva dintre aceste capcane pe care le veti inalni daca veti incerca sa construiti ieftin, in regie proprie, fara o persoana cu experienta care sa supravegheze constructia:

Capcana Echipelor: Echipele de muncitori, vor da mereu vina una pe cealalta, pentru ca prima nu a executat structura corect si cea de a 2 a nu poate face un anume finisaj, sau “X nu a facut treaba cutare si de aceea sunt necesare mai multe materiale” ca sa se indrepte o greseala a unei echipe anterioare.

Capcana Materialelor: Un constructor care are mai multe santiere in lucru in acelasi timp, aprovizioneaza o cantitate mare de materiale si poate obtine reduceri pentru acestea, pe cand un proprietar care construieste in regie proprie, nu poate obtine acelasi discount. In cazul in care un proprietar cumpara de la inceput, pentru a obtine o reducere de 2-3%,  toate materialele necesare constructiei, si le duce pe santier, o buna parte din acestea vor disparea, si vor rezulta pierderi prin furt, de 10-20%, ceea ce inseamna aproximativ 3.000-6.000 Euro la o investitie de 30.000 Euro.

Capcana Tehnologiilor: Atunci cand nu aveti experienta, veti fi influentati de cele mai multe ori de parerea unor persoane neavizate (muncitori de pe santier, mesteri, cunoscuti, vecini, etc) sau poate chiar de niste profesionisti care au interesul sa va vanda anumite materiale sau tehnologii. Aveti nevoie de un Consultant Tehnic sau Manager de Constructie, care va fi impartial si va alege pentru Dvs. cele mai bune solutii tehnice, in conformitate cu bugetul pe care vi l-ati propus initial.

Capcana Timpilor: Unii dintre cei ce construiesc, angajeaza zilieri sau meseriasi pe care ii platesc la zi sau la luna, fara sa ia in calcul faptul ca unii dintre acesti vor lungii timpii de realizare, pentru a putea sa primeasca mai multi bani pentru aceeasi operatiune.

Capcana Operatiunilor: De cele mai multe ori, anumite operatiuni se pot realiza in acelasi timp, dar ca sa castige timp muncitorii platiti la zi sau lunar, vor face cate una pe rand, ca sa primeasca mai multi bani sau sa aiba o lucrare asigurata, pana cand o contracteaza pe alta si va lasa cu anumite operatiuni neterminate.

Capcana Furturilor: Una dintre cele mai importante surse de pierderi (in medie 10-20% la cele mai multe santiere), poate fi tinuta sub control, doar de un Manager de Constructie sau un Consultant Tehnic cu experienta, pentru ca metodele de furt de pe un santier sunt nenumarate si foarte ingenioase de cele mai multe ori.

Rolul nostru ca si Consultant Tehnic si Manager de Constructie este de a preveni si rezolva aceste situatii generatoare de costuri suplimentare si nejustificate.

Va invitam sa ne contactati pentru a stabili o intalnire si pentru a discuta in amanunt modalitatea in care va putem ajuta sa construiti o Casa de 3 Camere ieftina.

Scrie Raspuns

Adresa ta de Email nu va fi vizibila.

*

code